Clubul de marketing

Cum să ai succes cu un magazin de comerț cu amănuntul

Deși comerțul online câștigă din ce în ce mai mult teren, nu există niciun motiv pentru antreprenori să dețină și să conducă magazine de comerț cu amănuntul de succes.

Dacă te gândești să-ți deschizi și tu un astfel de magazin, iată ce trebuie și ce nu trebuie să faci, și, mai ales, ce detalii trebuie să ai în vedere.

Chiria
Nu semna un contract de închiriere pe termen lung, chiar dacă pare o afacere bună, până când nu ești 100% sigur că locația și spațiul sunt exact ceea ce ai nevoie. Un contract de închiriere prost este primul care poate distruge un magazin de retail.

Calculează cu grijă, capacitatea de a face suficient profit pentru a acoperi ușor chiria. Asta înseamnă un calcul precis al vânzărilor (profitului) pe metru pătrat de spațiu, numărul de angajați și costul acestora, precum și investiția inițială necesară, inclusiv în stocul de marfă.

Traficul
Nu alege o locație pentru magazinul tău doar pentru că „îți place” sau pentru că obții o chirie mică. De exemplu, dacă produsul sau serviciul tău este unul de top, iar magazinul este localizat astfel încât în jur sunt doar magazine de tip discount, cu siguranță ești în locația nepotrivită.

Analizează cu grijă cât de mare și ce tip de trafic va atrage magazinul tău, pentru a putea estima astfel volumul vânzărilor.

Munca
Nu te gândi că a conduce un magazin de retail este o slujbă obișnuită, de la, 8 la 4.

Pregătește-te pentru a lucra șapte zile pe săptămână și până seara târziu, mai ales la început, până când reușești să stăpânești la perfecție fiecare aspect al afacerii tale. Este singurul mod prin care îți poți adapta afacerea, conduce magazinul și, pe viitor, angaja persoane care să îl conducă.

Clienții
Nu este suficient să pui marfa pe rafturi, să rulezi câteva reclame și să faci câteva promoții și să te aștepți să ai succes. În lumea de azi, este foarte probabil ca orice ai vinde să nu poată fi cumpărat online sau de la un alt magazin cu mai multă vechime.

Încearcă să creezi o experiență grozavă pentru clienții tăi. Aceasta include modul în care este așezată marfa, curățenia, mirosul, atitudinea și cunoștințele personalului. Ideea este să oferi clienților ceva ce nu pot obține online.

Serviciile clienți
Nu te gândi că dacă magazinul tău arată grozav, este într-o locație excelentă și are prețuri foarte bune sunt suficiente pentru a avea succes. Dacă serviciile clienți sunt slabe, te trezești imediat cu review-uri proaste, iar reputația ta va fi ruinată. Cinci clienți mulțumiți vor spune încă unuia despre magazinul tău. Un client nemulțumit va spune asta la alții cinci.

Învață-ți personalul cum să tratezi clienții și încearcă să dai un exemplu personal în această direcție.

Prețurile
Nu fixa prețurile prea jos. Dacă ai urmat toate sfaturile de mai sus, ar trebui ca produsele sau serviciile tale să poate avea un preț mai mare, astfel încât să câștigi bine. Nu le fixa nici prea sus totuși. Prețurile nejustificat de mari îți vor crea o reputație care îți poate distruge magazinul.

Fă un studiu al prețurilor, online și la alte magazine locale și planifică cu grijă o strategie de preț care să-ți maximizeze profitul, dar să și mențină vânzările și satisfacția clienților. Dacă faci totul bine, clienții vor plăti „cu plăcere” mai mult decât ar plăti online. Prețurile smart sunt ceva care necesită planificare zilnică, observație și experiență pentru maximizarea succesului.

Comerțul cu amănuntul poate fi de succes și profitabil, atât financiar cât și emoțional. Trebuie doar să fii inteligent și plin de imaginație în depășirea tuturor încercărilor zilnice.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *