Antreprenorul suedez fondator al Ikea, Ingvar Kamprad, a murit la 91 de ani
Spirit antreprenorial

Antreprenorul suedez fondator al Ikea, Ingvar Kamprad, a murit la 91 de ani

Ingvar Kamprad, fondatorul Ikea, a fost întotdeauna un antrperenor. La 5 ani vindea chibrituri vecinilor, iar la liceu a început să vândă pește, decorațiuni de crăciun, semințe și creioane.

El a fondat Ikea în 1943, când avea doar 17 ani, iar compania a început să vândă mobilă în 1948. Lucrurile au încpeut să meargă bine după 1956, când a introdus vânzarea de mobilă neasamblată, ceea ce a schimbat efectiv concepția și modul de vânzare al produselor pentru casă.

Numele Ikea este compus din initilalele lui Kamprad, urmate de E și A de la Elmtaryd și Agunnaryd, ferma și satul unde el a crescut.

Kamprad, care a trăit până la 91 de ani, a fost al optulea cel mai bogat om din lume. Averea lui provine din vânzarea mobilei dezasamblate în toată lumea, idee care i-a venit după ce a văzut un angajat al lui scoțând piciorul unei mese pentru a încăpea în mașină. El a revoluționat astfel lumea mobilei, modul în care mobila este livrată, depozitată și văndută, făcând posibil ca oamenii să poată cumpăra mobilă modernă la un preț mai mic.

Ikea are în prezent peste 400 de magazine, care adesea sunt izolate, localizate în zonele suburbane, în 49 de țări.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *