Idei de afaceri

Ocupații part-time cu care poți să-ți rotunjești veniturile

În general este dificil să deschizi o afacere care să-ți aducă bani imediat, dar dacă ai nevoie doar de ceva câștiguri suplimentare care să-ți rotunjească veniturile, există câteva variante part-time de care poți să te ocupi în timpul tău liber.

Citește și află cum îți poți monetiza timpul tău liber!

Vânzări online
Este ușor să începi să vinzi pe platforme online gen Amazon sau Etsy. Trebuie doar să știi foarte bine ce produse vrei să vinzi, de ce sunt ele diferite sau atractive.

Asistent virtual
Un număr din ce în ce mai mare de afaceri sau freelanceri folosesc ‘asistenți virtuali’ care îi ajută în realizare sarcinilor administrative. Poate fi vorba de administrarea email-urilor, programarea întâlnirilor, răspunsul la telefoane, urmărirea clienților și altele asemănătoare. Poți lucra de oriunde ai un computer.

Antrenor personal
Dacă te pricepi la asta, poți deveni un antrenor personal part-time. Oamenii au nevoie de ajutor în realizarea și menținerea unei rutine de exerciții fizice, pentru a se menține în formă.

Multe săli de gimnastică colaborează cu astfel de antrenori personali, iar majoritatea acestora lucrează part-time, deci dacă ai o astfel de calificare, poți lua legătura cu diverse săli, poate ai noroc să caute astfel de colaboratori.

Servicii de curățenie
Acest gen de servicii sunt la mare căutare și sunt și foarte bine plătite. Nu ai nepărat nevoie calificări speciale, ci mai degrabă de recomandări, iar echipamentul necesar este minim.

Planificare de evenimente
Dacă te pricepi să organizezi petreceri grozave, ai putea fi capabil să te ocupi și de acest tip de afacere, care poate fi făcută part-time. Fie că este vorba de o aniversare, o logodnă sau chiar o nuntă, planificatorii de evenimente profesioniști pot câștiga foarte bine. Ai grijă totuși, este o ocupație destul de stresantă și neapărat trebuie să te pricepi să lucrezi cu oamenii!

Meditații particulare
Este o ocupație part-time foarte răspândită, mai ales printre cei care sunt calificați într-un anumit domeniu. Absolvenții de universitate sau profesorii de diverse specializări se pot orienta în această direcție în mod special.

Există și varianta predării lecțiilor online, pe Skype sau Zoom, inclusiv pentru predarea limbilor străine.

Bonă
La fel ca în cazul meditațiilor, îngrijirea copiilor este o ocupație part-time tradițională. Poți găsi persoane interesate printre cunoștințe, vecini, anunturi în media sau pe facebook, etc.

De cele mai multe ori, de la part-time poți ajunge la o ocupație permanentă, externă sau internă.

Prepararea de mâncăruri și prăjituri
dacă ești talentat în acest domeniu, vei găsi cu ușurință persoane interesate să comande mâncare gătită sau prăjituri de casă, eventual din ingrediente cât mai naturale. Grupurile de facebook dedicate sunt pline de anunțuri de acest gen, dar și de cereri.

Meseriaș
Mulți oameni au nevoie de ajutor pe lângă casă, începând de la săpatul grădinii, tunsul ierbii si până la curățenie în grădină sau aranjatul a diverse lucruri.

Călcat și spălat
Deși suntem în era modernă, în care toată lumea are acasă o mașină de spălat automată, sunt totuși numeroase persoane care preferă să plătească pentru aceste servicii, mai ales dacă ridici și livrezi comenzile direct la domiciliu.

Sondaje online
Deși câștigurile sunt mai mici în acest caz, există totuși numeroase companii care plătesc pentru sondaje. De ce să nu încerci? Adesea, cele mai bine plătite sunt cele organizate de instituțiile academice, dar sunt și platforme specializate care te pot ajuta în această direcție.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *