Lifestyle

Credeai că a fi antreprenor înseamnă că nu vei fi nevoit să muncești? Mai gândește-te!

Nu te lăsa păcălit de miturile legate de viața de antreprenor! O imagine idilică a antreprenorului de succes, deja depășită, este cea în care lucrezi în subsolul unui prieten, supraviețuiești doar cu o supă pe zi și transformi noaptea în zi. O imagine romantică, ce nu mai corespunde acum realității, oricât ar fi de incitantă. Totuși mai sunt și alte mituri ale vieții de antreprenor, despre care ne-am propus să vorbim mai jos.

Mitul 1: Dacă îți place ceea ce faci, nu vei simți că muncești
Este un sentiment plăcut să spui asta, dar în realitate simți că muncești cu adevărat. Este muncă efectivă. Chair dacă nu simți efortul depus, antreprenoriatul înseamnă muncă adevărată, timp și energie investite, un plan meticulos de care trebuie să te ții, și multe altele.

Chair dacă îți place foarte mult ceea ce faci, vei realiza la un moment dat că viața de antreprenor, cu toate privilegiile, emoția și realizarile ei, nu este deloc o cale ușoară. Ca antrprenor, vei avea multe roluri, vei ști fiecare aspect al afacerii, nu neapărăt pentru că vrei asta, ci din necesitate. Acel „noi” pe care îl folosești adesea în relația cu clienții înseamnă de fapt tu, și doar tu. Tu ești cel care poți conduce totul spre succes, și trebuie să găsești în tine motivația pentru a pune totul în practică, iar aceasta presupune muncă, multă muncă.

Mitul 2: Antreprenorul nu trebuie să se teamă de nimic
Va veni un moment în care vei avea acel client pe care ți-l dorești, acel contract pe care l-ai așteptat încă de la început. Și dintr-o dată parcă tte relaxezi. Propunerea, email-ul, pe care în mod normal te grăbeai să îl trimiți, o amâni nejustificat până în ultimul moment.

Asta este teama. Pentru mulți aspiranți în ale antreprenoriatului, startul sau presiunea sunt însoțite mai degrabă de sentimente negative. Ne-am obișnuit să nu fim sunați înapoi și continuăm așa. Ne simțim confortabil făcând ceea ce facem, fără a avea rezultate palapabile. Iar când asta se întâmplă în sfârșit, totul îngheață. Acest moment atât de așteptat devine parcă terifiant.

Un rezultat pozitiv obținut după atât timp de așteptare presupune schimbări, noi cerințe și presiune, care pot fi pur și simplu imobilizatoare, pe moment. Știm că doar unul din 10 startup-uri reușește să acceadă, știm că ne-am încercat norocul împotriva sorții. Dar ce se întâmplă atunci când reușești? Trebuie să începi să gândești dincolo de teamă, dincolo de viziunea pe care ai avut-o până acum, și să începi să creezi viziuni noi, care te facă să simți pe pielea ta succesul. Vizualizarea și punerea în practică sunr resursele cheie pe care trebuie să le ai în vedere atunci când dai un telefon, trimiți un contract sau te îndrepți spre o întâlnire.

Teama este tot acolo, dar este ceva natural, care te face să simți că trăiești. ; ai nevoie de ea ca să te motiveze. O aștepți, o recunoști, o înfrunți și vizualizezi dincolo de ea, către succes.

Mitul 3: Munca în echipă este idealul
Zile după zile, după zile ai muncit de unul singur. Uneori te gândești că ți-ar place să lucrezi într-un spațiu de co-working, ca să nu te mai simți singur. S-ar putea să meargă. Sau s-ar putea ca, dacă încerci, chiar dacă ești înconjurat de alte persoane care vorbesc în jurul tău, să te simți încă și mai singur. Singura soluție este să încerci săte simți bine de unul singur.

Trebuie să accepți asta, că ești doar tu și cu laptopul tău. Sunt zile încare ai întâlniri și apeluri, dar sunt zile în care ai doar o fereastră pe care să privești. Acestea sunt zilele în care trebuie să te întorci la viziunea ta, să-ți reamintești importanța muncii tale. Asta îți va menține motivația. Pentru că, chiar dacă lucrezi singur, totuși lucrezi, îți place ceea ce faci, și asta îți va aduce succesul.

Mitul 4: Succesul vine doar dacă muncești intens.
A fi antreprenor nu înseamnă totuși să muncești până te extenuezi, să ratezi momentele cu familia sau să călătorești la nesfârșit pentru a încheia afaceri. Încearcă să menții un echilibru între muncă și viața personală. Uneori poate fi suficient să muncești doar câteva ore pe zi și totuși să ai succes.

E adevărat, nimic nu vine ușor în viață. Dar dacă ar putea fi ceva mai ușor? Poate că succesul nu înseamnă doar bani.

Ești stăpân pe timpul tău, ești propriul tău șef și faci tot ce e posibil că să obții un contract. Dar uneori e bine să mai iei și câte o pauză, să mergi la un curs de yoga, de exemplu, în miezul zilei. Nu te va stigmatiza nimeni pentru asta.

În asta constă frumusețea vieții de antrperenor. Muncești când vrei, dar trebuie să muncești și când nu vrei. Muncești noaptea, în weekend-uri sau vacanțe, dar poți să-ți iei liber în orice moment, dacă vrei. Atunci de ce să fi deprimat? Bucură-te de viața de antreprenor, retrezește-ți pasiunea care te-a adus aici și condu lucrurile spre succes!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *