Blog Details

Spirit antreprenorial admin 09/10/2017 (0) (252)

Dames Iași: creație și design pe gustul româncelor

Poate că vă întrebați dacă mai există producători în Iași. Ei bine, nu numai că există, dar sunt și foarte pasionați de ceea ce fac. Astăzi vrem să vă atragem atenția asupra unui nume: Dames.  El este însă mult mai mult decât atât, este un brand, care înseamnă ținute de damă fabricate în România.

În spatele lui se ascunde dorința a doi tineri ambitioși de a veni în întâmpinarea dorinței tuturor femeilor de a fi la modă, de a fi elegante și, mai ales, de a se simți bine în hainele pe care le poartă. În fiecare sezon, la dames se concep modele noi, se ține cont de tendințe, de stiluri vestimentare, țesături, culori și imprimeuri în vogă.

Creațiile lor le puteți vedea în magazinul online Dames, dar și în marile lanțuri naționale de magazine, precum Carrefour sau Cora. Recent au deschis și un magazin propriu, aflat chiar la parterul fabricii din Iași, în apropiere de Carrefour Felicia,  unde putem vedea și proba haine feminine, din materiale de cea mai bună calitate, cu modele de inspirație londoneză, design modern și detalii care fac diferența.

Avantajul de a fi producători înseamnă prețuri competitive, produse mereu disponibile și modele în trend. Asta pentru noi, cumpărătoarele. Dar ce înseamnă cu adevărat să fii producător și cât este de greu să te afirmi, mai ales într-un domeniu extrem de concurențial cum este fashion designul? Aflăm toate astea din interviul la care dna Simona Ciobotaru, a avut amabilitatea să ne răspundă.

1. Spuneți-ne povestea daMes și ce v-ați propus să faceți diferit pentru femeile din România?

daMes a apărut în perioada 2013-2014, din dorinţa de a oferi o alternativă confortabilă, accesibilă şi calitativă la piaţa actuală de îmbrăcăminte pentru femei. Ideea a fost a soţului meu, Aurelian, care a zis că putem face lucruri mai bune şi la preţuri accesibile pentru toate doamnele care doresc să fie în pas cu moda. Am început timid cu un magazin online, iar acum suntem furnizori permanenţi Cora – România Hypermarche și Carrefour România. În fiecare sezon schimbăm colecțiile, venim cu propuneri noi de ținute. Mai mult, din acest an, am deschis propriul magazin la parterul fabricii unde asigurăm producția. Astfel, clientele noastre din Iași și din împrejurimi au ocazia să și probeze hainele.

În aproape patru ani, cu foarte multă muncă şi cu perseverenţă, am reuşit să creştem şi să le oferim doamnelor haine cu design modern la preţuri accesibile.

2. Care au fost dificultățile începutului afacerii?

Dacă ne referim strict la brandul daMes, dificultățile au constat în bugetele de marketing alocate, costurile legate de promovarea produsuluI. Mă refer aici la faptul că, față de un reseller, producătorul trebuie să asigure tot: de la poza de produs la canalele de comunicare și de promovare. Chiar dacă vinzi, de exemplu, într-un hypermarket nu e suficient dacă nu ajunge lumea să te cunoască.

Totodată, a trebuit să aflăm și să testăm diverse tipuri de produse. Gusturile româncelor sunt variate, competiția este acerbă pe piața de fashion, dar considerăm că ne-am găsit nișa.

3. Care sunt cele mai mari provocări în domeniul ținutelor de damă?

Fiecare model are particularităţile lui. În mediul online – cea mai mare provocare este să convingi clientele că produsele pe care le vor comanda le vor veni bine, pentru că nimănui nu-i face placere să-și piardă timpul cu retururi. De aceea, pe site-ul nostru, fiecare produs daMes este atent măsurat şi se regăsesc dimensiunile pentru fiecare model/mărime în parte şi nu dimensiuni generale. Astfel, rata retururilor nu este semnificativă. Totodată, acordăm o mare atenţie calităţii atât a produsului final, cât şi a ţesăturii. Colaborăm cu furnizori de ţesături din Marea Britanie si Olanda, care lucrează pe colecţii şi ne oferă întotdeauna culori şi design-uri interesante.

Începând din acest an venim în întâmpinarea clientelor și cu o propunere interesantă în materie de fashion: imprimeurile digitale. Realizăm la comandă o nouă linie vestimentară de imprimeuri digitale inspirate de peisaje și fotografii. Avem peste 200 de propuneri și idei de design.

4. Ce v-a determinat să deschideți un magazin fizic în Iași?

Vrem să răspundem acelor femei care nu au încredere să comande haine online și care-și doresc să vadă produsele și să le probeze. Desigur, ar fi avut acces la o parte din produsele noastre prin intermediul magazinelor Carrefour sau Cora, dar de ce să nu le poată vedea pe toate?

5. Un sfat pentru tinerii antreprenori care și-ar dori o afacere similară?

Creația și designul sunt mai mult decât un business. Trebuie să lucrezi din plăcere, să ai viziune și, ulterior, vor veni și satisfacțiile personale sau beneficiile financiare. Până acolo este un drum lung și anevoios care necesită perseverență, informare permanentă și o echipă care să fie capabilă să pună în practică tot ceea ce este necesar ca la final produsul să arate așa cum ți l-ai imaginat și să aibă vânzările pe care ți le-ai dorit.

Fie că dorești o ținută office, elegantă, comodă dar cu personalitate, fie cauți rochia perfectă, sexy, pentru o seară în club, Dames are răspunsul. Te invităm să descoperi universul Dames!

You might also like!