Cum cheltuiesc de obicei antreprenorii veniturile companiei?
Lifestyle

Cum cheltuiesc de obicei antreprenorii veniturile companiei?

În companiile antreprenorialede cele mai multe ori, venitul este considerat de către owner drept un potențial profit, bani care trebuie să i se întoarcă în conturile personale, investițiile în firmă fiind văzute ca o diminuare a acestui potențial profit.

În antreprenoriatele imature, majoritatea veniturilor suplimentare merg către achiziții făcute de owner: mașini, case, terenuri, echipamente IT de ultimă generație. În primii 10 ani de activitate, antreprenorii înșiși ajung să fie cea mai mare cheltuială a companiei.

Antreprenorii acestor companii sunt cei care își fac sedii de firmă supradimensionate sau vor birouri în centrul orașului. Ei cheltuie, uitând să investească.

De exemplu, nu investesc în oamenii-cheie, în echipa de management, crezând că știu și pot să coordoneze ei totul. Salariile sunt văzute ca o cheltuială, și nu ca o investiție. Iar dacă apar probleme în companie, se plâng că nu au manageri, că nu găsesc oameni buni în piață, sau că sunt prea scumpi. Aceasta arată că de fapt mai au încă de învățat, nu înțeleg că oamenii-cheie și managementul, inovația, adaptarea la piață cu modele de business eficiente sunt investiții, sunt bani care se vor întoarce în companie supraunitar.

Antreprenorii începători nu investesc în general în lucruri nepalpabile, cum ar fi: salariul unui manager cu experiență, în marketing sau în branding, neconștientizând încă faptul că toate acestea reprezintă investiții sigure în viitorul companiei.

Da, bunurile intangibile (brandurile, inovațiile, oamenii, procesele, modelele de business) sunt adesea investiții, cele care apoi generează profituri consistente în companie. În timp ce mașinile personale de lux sunt doar cheltuieli.

Atunci când învață să investească mai mult, nu doar să cheltuiască, o companie și antreprenorul său încep să treacă pragul maturității. Și abia de acum înainte poate începe cu adevărat creșterea consolidată și sănătoasă pe termen lung.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *