Minim 80 de ore de lucru pe săptămână, stress, relații tensionate - Realități ale vieții de antreprenor
Lifestyle

Minim 80 de ore de lucru pe săptămână, stress, relații tensionate – Realități ale vieții de antreprenor

80 de ore lucru pe săptămână. Stress constant. Relații personale tensionate. Acestea sunt doar câteva dintre provocările cu care se confruntă un antreprenor în viața de zi cu zi.

Aceste informații sunt incluse într-un studiu efectuat printre antreprenori care dețin afaceri mici, recent lansate, pe teritoriul Marii Britanii, dar nu sunt mai puțin adevărate și pentru antreprenorii din țara noastră.

Și totuși, care sunt motivele pentru care cineva dorește să-și deschidă propria afacere? Doar 22% dintre cei intervievați au declarat că au sesizat o nevoie sau o problemă pe piață pentru care au găsit rezolvarea. 21% dintre antreprenori vor doar să-și fie propriul șef, iar 9% să câștige mai mulți bani.

Însă, comparativ cu situația clasică de angajat, a fi propriul tău șef înseamnă de fapt mult mai multe ore de lucru, cu momente de relaxare puține sau chiar deloc.

O prezență constantă în viața unui antreprenor este stress-ul, stress-ul constant. Grija constantă pentru fluxul de numerar, pentru finanțarea afacerii, și într-o măsură mai mică, pentru angajați și pentru găsirea de personal calificat corespunzător.

Deși satisfacția de a avea afacerea ta este mare, efectele asupra vieții personale nu sunt dintre cele mai încurajatoare: 34% dintre participanții la studiu au declarat că afacerea a avut un impact negativ asupra vietții lor sociale, iar la 31% că a avut efecte negative asupra vieții și relațiilor familiale.

Cu toate acestea, peste 50% din cei 500 de respondenți spun că afacerea lor a avut un impact pozitiv asupra împlinirii și fericirii personale, iar 76% au spus că, dacă ar fi să o ia de la început, știind tot ceea ce știu acum, ar merge pe același drum cu siguranță.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *