Ce înseamnă eșecul pentru un antreprenor?
Lifestyle

Ce înseamnă eșecul pentru un antreprenor?

Eșecul este un termen înfricoșător pentru oricine, șase litere pe care nici un antreprenor aspirant nu vrea să le audă. Dar adevărul este că un antreprenor nu poate fi complet fără a trece printr-un eșec.

Unul dintre cei mai importanți factori care îi împiedică pe antreprenori să pornească pe acest drum este chiar teama de eșec. În realitate, în viața unui antreprenor pot apărea mai multe eșecuri decât succese, și chiar într-o afacere de succes pot apărea în timp nenumărate greșeli și eșecuri.

Important este ca antreprenorii să nu perceapă eșecul ca pe o finalitate, ci să-l accepte ca atare și să extragă ce e bun din el. Când este acceptat, eșecul te poate ajuta să câștigi încrederea de a continua sau chiar de a o lua de la început.

Ce trebuie să știm despre eșecul în antreprenoriat?

1. Succesul provine dintr-un eșec.
Dacă nu suferim și un eșes din când în când, nu vom putea niciodată înțelege cu adevărat ce înseamnă succesul.

2. Eșecul este o urmare a curiozității.
Mulți antreprenori se aventurează datorită setei de cunoaștere și dorinței de a-și atinge potențialul maxim. Antreprenorii sunt cei care trebuie să atingă mânerul unei tigăi, chiar dacă știu că este fierbinte, pentru că ei trebuie să afle pe propria lor piele acest lucru.

Curiozitatea îi îndeamnă să caute răspunsuri și să-și asume riscuri, care prin natura lor pot conduce la eșec, prin încercări și erori.

3. Eșecul este un atu.
Una dintre cele mai importante, însă puțin recunoscute, considerații despre eșec constă în faptul că eșecul înseamnă că ai încercat. Comparativ cu cei care nu au încercat deloc, atât timp cât tu ai învățat ceva din încercarea ta, ca antreprenor devii din ce în ce mai valoros cu fiecare eșec prin care treci.

4. Nimeni nu vrea ca tu să eșuezi.
Lăsând mândria personală deoparte, realitatea este că nimeni nu vrea ca tu să eșuezi în incercarea ta. Toți cei care au un interes în afacerea și în succesul tău, de la furnizori până la clienți, te vor susține în perioadele dificile. Succesul comun este un beneficiu pentru toți cei implicați.

5. Eșec nu înseamnă renunțare.
cei doi termeni nu trebuie confundați. Eșecul este doar un obstacol. Renunțarea este atunci când te oprești, când nu mai vrei să continui.

6. Eșecurile devin din ce în ce mai ușoare în timp.
Orice experiență nouă te ajută să depășești mai ușor obstacolele, iar percepția unui eșec devine din ce în mai mult doar o dezamăgire.

Dacă teama de eșec este cea care te împiedică să-ți urmărești visul, trebuie să înțelegi că eșecul este doar unul dintre aspectele vieții de antreprenor. Învață din orice eșec, controlează-l, înțelege cum te poate face mai bun, acesta fiind unul dintre aspectele cele mai frumoase și mai inspiraționale.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *