Fiecare tânăr antreprenor are nevoie de un mentor
Lifestyle

Orice tânăr antreprenor are nevoie de un mentor. Care sunt avantajele?

Viața unui antreprenor la început de drum este extraordinară, dar și extenuantă în egală măsură. Cele mai dificile sunt momentele în care pur și simplu nu știi cum să procedezi, mereu apar numeroase probleme cu care nu te-ai mai întâlnit!

Să ai avea pe cineva cu experiență în domeniu care să te sfătuiască este excelent. Dar care sunt cele mai importante motive pentru care tinerii antreprenori au nevoie de un mentor?

1)  Acces rapid la experiența lumii reale
Astăzi, startup-urile au acces la o incredibilă cantitate de informații, cele mai multe utile pentru antreprenorii aspiranți, mai ales cei mai puțin versați în practicile de business.

Dar nimic nu se compară cu informațiile primite de la cineva cu experiență reală în domeniul tău de activitate. Sunt lucruri pe care nu le poți afla decât de la o persoană reală, iar asta este cel mai important.

Desigur, nu toți mentorii sunt la fel și nu au aceeași experiență. Unele startup-uri nu reușesc tocmai pentru că nu înțeleg că unele formule sunt aplicabile numai în anumite circumstanțe, iar acest lcuru se aplică inclusiv mentorilor.

De aceea mentorul tău trebuie sa aibă experiență în industria ta, să cunoască trendurile și orice te -ar putea ajuta în nișa ta. Nu e ușor să găsești pe cineva cu aceste calități, dar merită cu siguranță.

2) Mai multe oportunități de networking
Orice mentor de succes are o rețea de networking decentă, creată în timp, înainte de a se gândi să ofere sfaturi unui startup. Lipsa relațiilor este o problemă generală, a oricărui startup.  Un produs  grozav nu suplinește lipsa conexiunilor.

Un mentor te poate ușor introduce în rețeaua lui și te va promova în mod activ în cadrul acesteia, reușind să întâlnești mai ușor oamenii de care ai nevoie. La urma urmei, ei investesc în tine și în succesul tău, acesta fiind cel mai firesc pas.

Cu toate acestea, nu te poți baza în totalitate numai pe mentorul tău, iar acest lucru ți-l va spune el însuși. Mentorul nu este un șef și nici un ghid, el doar oferă sfaturi și puțin ajutor.

Networking-ul este un aspect al afacerilor dificil de înțeles și în care mulți întâmpină greutăți.

3) Sfaturi sincere de la un profesionist
Dacă te înconjori numai de admiratori, este o metodă sigură de a pierde pe termen lung. Pasionat de afacerea ta, s-ar putea să nu observi anumite adevăruri.

Când lucrezi la un proiect mai mult timp, poate că nu vezi unele probleme, iar mentorul este cel care îți poate oferi un feedback sincer, dintr-o altă perspectiv. Poate fi ceva greu de înghițit uneori, dar poate fi absolut necesar pentru a porni pe drumul succesului.

4) Șansele de succes cresc instantaneu
Sunt multe startupuri la fel ca al tău, produse la fel de bun ca al tău, mulți antreprenori la fel ca tine cu idei și concepte teoretice grozave.

Dar ideile sunt dificil de transformat în realitate. Poate că ai creat o aplicație grozavă, ai derulat o campanie de promovare care a stârnit mult interes, dar mai departe nu știi cum să procedezi, planul tău de afaceri se oprește aici.

Un mentor bun te poate ajuta în această situație, pur și simplu pentru că el a trecut deja prin asta  și știe ce merge și ce nu.

5) O privire asupra viitorului
Pentru mulți antreprenori, previziunea viitorului imediat poate fi foarte dificilă.  Când totul este atât de dificil, de la finanțare până la dezvoltarea produsului, să vezi ce este de cealaltă parte a gardului este adesea aproape imposibil.

Cu ajutorul unui mentor, vei putea înțelege mai ușor tot ce se întâmplă, aproape pas-cu-pas. Deși fiecare afacere are drumul ei, sunt și numeroase similarități.

Mai mult decât atât, un bun mentor îți poate spune exact la ce să te aștepți, mai ales dacă și când startup-ul tău va atinge succesul. Este crucial să știi cum să procedezi, iar aceasta este o latură de care orice startup poate beneficia din plin.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *