Idei de afaceri

50 de afaceri în IT pe care le poți începe de jos

Când te gândești la afaceri în IT, nume mari precum Google și Facebook îți vin imediat în minte. Dar nu trebuie să te gândești atât de departe atunci când vrei să începi o afacere în IT. De fapt, mulți dintre giganții de astăzi au început de jos.

Dacă vrei să ai o afacere în IT pe care să o dezvolți cu pași mici, iată 50 de idei posibile:

Reparație de smartphone-uri

Piața de smartphone-uri este foarte mare, și cu siguranță este nevoie și servicii de reparații. Poți începe o afacere în care oamenii să aducă sau să-ți trimită telefoanele, pentru diverse reparații.

Producție de accesorii pentru smartphone-uri

Poți deasemenea produce diferite accesorii pentru smartphone-uri, precum cabluri de încărcare, speaker-e și carcase.

Vânzare de echipamente refurbished

Producerea de computere și smartphone-uri poate fi o operațiune pe scară foarte largă. Dacă vrei o afacere mai mică, poți începe să vinzi computere mai vechi, reparate și îmbunătățite cu piese noi.

Producția de componente pentru calculatoare

Poți chiar lua chiar în considerare producerea de componente pentru calculatoare, mai ales dacă te poți specializa pe o anumită nișă.

Platformă de socializare

Sunt câteva nume mari de platforme de socializare, deja consacrate. Dar nu se știe niciodată când poate apărea nevoia de o schimbare.

Consultanță în social media

Îți poți folosi propria experiență în social media într-o afacere de consultanță, în care să ajuți brandurile la crearea de strategii și conținut pentru diverse platforme.

Specialist SEO

Specialiștii SEO ajută afacerile și publicațiile online să-și optimizeze conținutul online pentru motoare de căutare.

Platformă de promovare online

Promovarea online este o altă latură a marketingului. Îți poți crea propria platformă, în care să oferi servicii de promovare afacerilor care vor să se dezvolte online, colaborând cu proprietari de website-uri care doresc să-și rotunjească profiturile.

Consultanță în marketing digital

Poți deasemenea avea o orientare mai largă, oferind servicii diversificate, de la promovare până la creare de conținut.

Site de dating

Un tip de website sau aplicație din care poți obține profituri este o platformă de dating, care ajută la conectarea persoanelor cu interese similare.

Servicii de web design

Având cunoștințe tehnice, dar și abilități de design, poți crea și dezvolta website-uri pentru afaceri și pentru alți clienți.

Servicii de dezvoltare software

Poți fi un dezvoltator software pe cont propriu, creând programe conform specificațiilor clienților.

Dezvoltare de aplicații

Aplicațiile mobile devin din ce în ce mai importante pentru afaceri. Poți lucra cu clienți care vor să aibă propriile lor aplicații.

Vânzarea de aplicații mobile

Sau poți dezvolta propriile tale aplicații și poți încerca să le vinzi.

Shop IT

Dacă ești interesat de o afacere gen retail, poți deschide un magazin în care să vinzi diverse echipamente sau accesorii, eventual oferind și servicii de reparații.

Servicii pentru telefonie în cloud 

Pentru a ajuta clienții să comunice mai eficient, poți oferi servicii online pentru telefonie, folosind tehnologia cloud.

Service pentru echipamente IT 

O afacere care oferă servicii de reparație și mentenanță pentru diverse echipamente IT, cum ar fi serverele.

Vânzare de echipamente IT

Sau poți vinde efectiv echipamente IT pentru afaceri sau pentru persoane fizice.

Internet Cafe

Cafenelele sunt foarte populare pentru freelanceri și pentru alte persoane care doresc un loc confortabil în care să utilizeze wifi. Dacă ai o cafenea sau un spațiu de coworking, poți oferi acces la internet și alte facilități pentru a atrage astfel de clienți.

Cursuri online

Cea mai simplă metodă pentru a-ți împărtăși propriile cunoștințe într-un anumit domeniu sau subiect, poți crea un website sau o platformă educațională online în care să oferi cursuri și materiale educative.

E-Library

Un site sau o platformă unde persoanele pot accesa sau închiria diverse materiale digitale educaționale, în format PDF sau ebook.

Librărie online

Sau poți efectiv vinde cărți sau ebook-uri personale sau licențiate de la alți autori.

Scriere de ebook-uri

Desigur, îți poți scrie propriile ebook-uri și le poți oferi spre vânzare pe platforme gen Amazon.

Vânzare de produse digitale

În mediul online pot fi vândute o multitudine de produse digitale, precum printabile, drepturi de acces pe anumite site-uri sau chiar video-uri.

Platformă de ecommerce

Pentru a veni în ajutorul antreprenorilor care vor să aibă o afacere online, poți crea o platformă în care vânzătorii să-și adauge produsele lor, pe care doresc să le vândă.

Aplicație pentru shopping

O platformă mobilă pentru shopping, în care clienții pot vedea produsele și le pot achiziționa direct de pe smartphone.

Blog de specialitate

Dacă ești interesat să scrii despre tehnologie, poți crea propriul tău blog despre acest subiect și poți câștig bani din publicitate sau din conținut sponsorizat.

Podacast tehnic

În mod similar, poți avea un podcast unde să vorbești despre noile gadget-uri sau inovații din industria tehnică.

Canal video tehnic

Poți opta pentru crearea de conținut video în acest domeniu, folosind o platformă precum YouTube pentru a obține venituri.

Livestreaming Influencer

Livestreaming-ul a devenit o metodă foarte populară de comunicare online. Poți folosi pentur acest lucru platforme precum Facebook Live, pentru a putea obține profituri ca influencer.

Servicii de livestreaming

Poți oferi propriile tale servicii de livestreaming, pe care alte persoane le pot utiliza pentru a-și împărtăși gândurile și a se conecta cu urmăritorii lor.

Platformă video online

Un site similar, sau o aplicație unde oamenii pot împărtăși propriile lor filme pe anumite topicuri sau nișe.

Platformă de podcasting

Sau o platformă audio, în care userii să-și încarce propriul conținut audio, pentru a ajunge la cât mai mulți ascultători potențiali.

Streaming de muzică

Un alt gen de platformă audio, este acela pe care userii îl pot folosi pentru a transmite un anumit tip de muzică, în special dacă nu este foarte cunoscută.

Streaming pentru conținut video

Similar, se pot oferi servicii de streaming pentru anumite tipuri de conținut video, precum filme legate de vacanțe sau conținut educaționale.

Închiriere de gadget-uri

Dacă ai abilitatea de a cumpăra gadget-uri pe care oamenii să le închirieze pentru anumite situații, precum proiectoare pentru prezentări sau camere foto profesionale pentru ședințe foto, poți încerca o afacere de închiriere a acestora.

Platformă de sharing

E vorba de un site sau o aplicație în care userii să împartă între ei produse sau servicii.

Consultanță tehnică

Dacă vrei să oferi sfaturi tehnice către clienți business, poți deschide o afacere de consultanță, în care să-i ajuți pe aceștia să ia decizii privind achiziția de noi echipamente sau implementare de software.

Servicii IT remote

O afacere în care, de acasă sau de la birou, poți oferi informații și răspunde la întrebări legate de probleme IT.

Servicii de setup pentru computere

Pentru a-i ajuta pe cei care își achiziționează un calculator să-l pună la punct din punct de vedere software, poți face tu acest lucru, în schimbul unei taxe.

Training pentru utilizarea computerelor

Sau ai putea să-i înveți pe alții să-și folosească la maximum echipamentele, organizând workshop-uri sau training-uri unu-la-unu.

Servicii de cercetare online

Dacă te pricepi la tool-urile de cercetare online, îți poți folosi propria expertiză pentru a efectua cercetări pentru afaceri sau clienți, cu anumite cerințe specifice.

Servicii de chat live

Live chat-ul a devenit un serviciu foarte utilizat de afaceri și proprietari de website-uri care au nevoie de o modalitate de comunicare cu clienții lor în timp real. Deci poți oferi un plugin sau o platformă care să ofere astfel de servicii.

Creație de chatbot

Se poate crea un chatbot care folosește comunicarea AI, care poate fi oferit spre vânzare către afaceri.

Platformă AI

Sunt nenumărați potențiali utilizatori ai inteligenței artificiale, pe care tu ca antreprenor le poți explora. Ai putea inventa un echipament activat vocal sau o aplicație care folosește tehnologia pentru a răspunde la unele întrebări sau pentru a efectua anumite sarcini.

Servicii analitice

O platformă online care permite afacerilor sau deținătorilor de site-uri să obțină date analitice despre performanța site-ului lor, interacțiunile cu clienții sau alte funcții online.

Platformă pentru influencer marketing

Influencer marketingul a devenit o parte foarte importantă a marketingului online pentru multe genuri de afaceri. Folosește-ți cunoștințele tehnice pentru a crea o platformă care să conecteze influencerii cu brandurile relevante pentru a colabora.

Printare 3D

Printarea 3D este un alt trend major. Dacă poți proiecta componente sau produse care pot fi printate 3D, poți începe o mică afacere în această direcție.

Manufactură robotică

Dacă vrei să aprofundezi oferta de manufactură, poți crea părți sau componente pentru produse robotice.

Servicii UX

Poți oferi servicii esențiale către deținătorii de website-uri sau dezvoltatorii de aplicații, testându-le, pentru siguranța oferirii unei bune experiențe.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *